| |

Social Media op je website

Je komt er vandaag de dag niet meer onderuit om social media op je website te integereren. Het kan je enorm helpen om de exposure van je website te vergroten.

Je kunt social media op je website op verschillende manier inzetten:

Links naar je social media pagina’s

De eenvoudigste optie, die natuurlijk niet mag ontbreken is een link vanuit je website naar bijvoorbeeld je Facebook pagina. Dit kunnen eenvoudige buttons zijn die linken naar je social media pagina’s, maar je kunt er ook iets interactiefs mee doen. Bijvoorbeeld een Facebook widget: ‘Vind ons op Facebook’. Dit is:

  1. Een link naar de Label 20 Facebookpage
  2. Een vind ik leuk button om direct Label 20 te liken op Facebook
  3. Een leuke manier om te zien wie nog meer Label 20 liked op Facebook

Share buttons op je website

Met Share buttons onder of bovenaan in je blogberichten of op je pagina’s, kunnen bezoekers snel en gemakkelijk jouw websitecontent delen op hun social media pagina. Dit kan een enorme exposure betekenen van je site. Deelt iemand namelijk jouw pagina op bijvoorbeeld Facebook, dan zie zo een paar honderd man jouw website voorbijkomen.
Als er echt iets leuks op je site te vinden is en iemand anders op Facebook pikt dit op en deelt het berichtje vervolgens weer onder zijn of haar vrienden….

Er zijn voor WordPress verschillende plugins te vinden die deze Share buttons automatisch in je site integeren.
Een aantal hele bruikbare zijn:

  1. AddThis
  2. ShareThis
  3. Simple Share Button Adder
  4. Sociable

Automatisch publiceren naar je social media platforms

Heel handig en zeker heel nuttig al die social media platforms, maar je moet wel zorgen dat er nieuwe content op komt. Als je toch al blogberichten op je WordPress website schrijft, waarom zorg je er dan niet voor dat je deze direct publiceert op je social media platforms?

Zonder mijn website verder te belasten met allerlei plugins, maak ik vaak gebruik van dlvr.it. Dit is een website waar je gratis een account kunt aanmaken en steeds een bron en een doel kunt opgeven. Je gebruikt dan als bron de feeds op je eigen website en als doel 1 of meerdere social media accounts. Dus bijvoorbeeld:

Bron = https://label20.nl/feed/
Doel = https://facebook.com/label20webdesign

Op die manier zoekt dlvr.it iedere 15 minuten naar een nieuwe feed op https://label20.nl/feed en post deze vervolgens op Facebook.

Je kunt meerdere stromen aanmaken, dus je kunt ook berichten gaan specificeren die je alleen op Twitter wilt publiceren of alleen op Facebook. Je kunt dit doen door specifiieke categorie feeds te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Bron = https://label20.nl/category/wordpress/feed/
Doel = https://facebook.com/label20webdesign

Op die manier worden alleen de berichten in de categorie ‘WordPress’ gepubliceerd op Facebook.
Dit kun je natuurlijk ook voor tags doen. Zoek gewoon de archiefpagina op je site van waaruit je de berichten wilt publiceren en type /feed achter de url.

Op deze manieren kun je vrij eenvoudig social media op je website integreren. Geef je bezoekers vooral een reden om je site te delen via social media. Geef iets gratis weg in ruil voor een like of verzin iets anders leuks waardoor jouw site op social media flink onder de aandacht kan komen.