|

Premium WordPress Themes

Veel mensen zijn wat terughoudend om te betalen voor Premium WordPress Themes of Plugins. Op zich wel logisch, want er zijn ontzettend veel gratis opties beschikbaar.
Toch zijn de premium WordPress themes niet te vergelijken met veel gratis themes.
Ja, de ontwikkelaars die premium WordPress Themes maken, doen dit om er geld mee te verdienen (naast het feit dat het ook allemaal WordPress freaks zijn). Maar het is geen manier om geld te verdienen met een product wat elders ook gratis verkrijgbaar is. Premium WordPress Themes maken van je kale WordPress installatie in 1 klap een fantastische website.

Premium WordPress Themes zijn het kleine aankoopbedrag mee dan waard*, vanwege de volgende grote voordelen:

Design

Premium WordPress Themes worden met grote zorg ontworpen. De designs zien er superstrak uit en de code is efficiënt en netjes. Dit draagt voor de verkoper bij aan het aantal verkopen en levert de koper een prachtig ontwerp op wat met zorg en aandacht is uitgebalanceerd. Gratis themes zijn vaak toch met wat minder zorg ontworpen, omdat ze vaak dienen om publiciteit mee te krijgen voor een bepaalde website.

JQuery en Sliders

Alle gelikte sites hebben een mooie fotoslider.  jQuery sliders zijn een geweldige manier om wat van je beste werk,  diensten, producten of artikelen te showen. Premium Themes hebben bijna altijd (meerdere) mooie sliders en bevatten vaak tal van JQuery features zoals ligtboxen, dropdown navigatie en andere grafische toepassingen.

Geen verborgen code

Er zijn een aantal sites die gratis WordPress downloads zoals themes weggeven waarin verborgen code zit verstop. Deze themes hebben bijvoorbeeld een versleutelde boodschap in de footer staan, die je er niet zomaar uitkrijgt. Of er zit code verborgen in de theme die zorgt voor random links naar andere (vaak malware) sites. Uiteraard is dat niet bevorderlijk voor de uitstraling en Google ranking van je website.
Premium Themes die je bijvoorbeeld bij ThemeForest koopt, zijn uitgebreid gescreend en zijn altijd clean en betrouwbaar.

Updates

Dit is een enorm voordeel van Premium Themes. De WordPress code evenals webstandaarden veranderen voortdurend. Premium themes worden door de ontwikkelaars steeds onderhouden en geupdate en daarvan profiteer jij als koper. Je mag als koper de bijgewekte themes downloaden.

Support

WordPress komt standaard zonder support. Er zijn talloze forums en communities waar je je vragen kunt stellen als je ergens mee zit. Vaak krijg je al snel een bruikbaar antwoord van een andere enthousiaste WordPress gebruiker. Maar zodra je hele specifieke, theme gerelateerde vragen hebt, kan dat soms lastig zijn. Makers van gratis themes geven geen support op hun gratis themes, omdat dat (erg) veel tijd kost en ze daar niets mee verdienen en dat is helemaal terecht.
Premium themes zijn betaalde themes, dus daar verdient de maker aan en geeft daarom uitgebreide support op deze themes. Je kunt dus altijd je vragen rechtstreeks aan de maker van het premium theme stellen en krijgt snel en gericht een antwoord.