Je Wix website vervangen

Wix websites hebben de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Niet zo gek gezien het enorme marketingbudget dat Wix gespendeerd heeft. Maar ook qua gebruikersgemak is Wix ideaal om met weinig tot geen kennis een prima website neer te zetten om mee te starten. Heel geschikt als je als startende ondernemer tegen weinig kosten zelf een website wilt regelen.
Toch heb ik al voor verschillende klanten een WordPress website gebouwd ter vervanging van hun Wix website. Ze wilden hun Wix website vervangen omdat:

  • Een Wix website minder professioneel overkomt
  • Hun Wix website er wat rommelig uitzag
  • Hun Wix website moeite had met zoekmachine optimalisatie (!)
  • Hun Wix website te weinig flexibiliteit bood

Flexibiliteit is een breed begrip, maar een aantal klanten die hun Wix website wilden laten vervangen, waren toe aan een volgende stap in de professionalisering van hun bedrijf en website. Ze wilden hun site optimaliseren op snelheid / laadtijd en doormeten met Google Analytics om beter gevonden te worden. Ook wilden ze de site optimaliseren voor wat betreft de conversie om hun online marketing budget in Google Adwords beter te benutten. De aanpassingen die daarvoor aan hun Wix website gemaakt moesten worden, waren lastig of onmogelijk in Wix te realiseren.

Wix is niet gratis

Ok, Wix is wel gratis als je geen eigen domeinnaam gebruikt en advertenties op je site toont, maar welke ondernemer heeft nou niet een eigen domeinnaam met een info@ mailbox die hij zakelijk gebruikt? Bij Wix is dit het ‘connect domain’ pakket dat 10 euro per maand kost als je ook van de advertenties af wilt. Redelijk vergelijkbaar met de kosten van een domeinnaam en een hostingpakket wat je bijvoorbeeld nodig hebt als je een eigen WordPress website zou draaien. Maar met een eigen WordPress website heb je wel veel meer vrijheid en mogelijkheden.

De investeringskosten zijn bij Wix wel laag

Omdat Wix een handige en gebruiksvriendelijke drag and drop editor heeft, kun je er vrij gemakkelijk een nette website mee in elkaar zetten. Dat scheelt je bij de startup van je bedrijf aardig wat kosten. Geen eenmalige investering voor het laten bouwen van je website. Maar is dat bij een WordPress website wel altijd het geval?

Ook een WordPress website hoeft niet duur te zijn

Qua maandelijkse kosten voor domeinnaam en webhosting is een WordPress website dus vergelijkbaar met Wix. Maar ook de eenmalige investering voor het laten bouwen van een WordPress website kan erg meevallen als je net als bij Wix gebruikt maakt van een kant en klare template die past bij je eisen en wensen. Voor een geringe investering kan de content van je huidige Wix site overgezet worden naar een mooie WordPress template.
Je kunt dat ook zelf doen, WordPress kent al een aantal jaren ook een mooie drag and drop editor, ‘Gutenberg’. Maar de learningcurve om daar goed mee te werken is iets stijler dan die van Wix. Daar staat wel tegenover dat er met de WordPress Gutenberg editor ook meer mogelijkheden zijn.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Label 20 kan helpen bij het maken van een professionele WordPress website om je Wix website mee te vervangen. Label 20 biedt de technische basis zoals een domeinnaam, hosting en technisch onderhoud van je website. Hierbij hoort dan ook de installatie van WordPress en alle benodigde componenten inclusief het gekozen template om als basis mee te werken. De eenmalige investering hangt af van de grootte en complexiteit van de website en de hoeveelheid werk die je zelf kunt / wilt doen. Neem gerust even contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!