Https op je website - slotjes

HTTPS op je website

Als er een bezoeker op je WordPress website komt, gaan er continu gegevens van de browser van je bezoeker naar de server van je webhoster en andersom.

Veiligheid. We staan er niet altijd bij stil, maar voor de bezoekers van je site is dit heel belangrijk. Denk maar eens na wat voor gegevens je WooCommerce (webshop) website verstuurt naar de server nadat een klant in zijn browserscherm een aankoop doet met zijn creditcard. Het beschermen van deze creditcard- en persoonsgegevens is hard nodig.

Je bent zelf volgens de wet (Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht om zorgvuldig om te gaan met de persoonsgegevens van je klanten en bezoekers. Daarbij moet je actief zorg dragen dat deze gegevens niet in handen komen van personen die deze gegevens niet behoren te krijgen.

SSL Certificaat

Je kunt deze gegevens beschermen met een SSL-certificaat. Bij alle hostingproviders kun je een SSL certificaat aanschaffen. Als je zo’n certificaat installeert, kun je je site om (laten) zetten van http:// naar https://. Er verschijnt dan een groen slotje in de browser en je bezoekers weten dan dat de gegevens die op en neer gaan van de browser naar de server versleuteld worden verstuurd. Ze weten dat er veilig om wordt gegaan met hun gegevens. Door de versleuteling met behulp van het certificaat worden de gegevens afgeschermd van kwaadwillenden en ga je als eigenaar van de website of webshop zorgvuldig om met de persoonsgegevens van je klanten.

 

Google Ranking

Online veiligheid wordt steeds belangrijker en ook Google heeft daarom onlangs besloten om SSL-websites (met https) te waarderen met een hogere plek in de zoekresultaten.
De Chrome browser gaat zelfs bezoekers van sites zónder https waarschuwen dat de site niet veilig is.

Google waardeert https-websites met een hogere plek in de zoekresultaten!

Er komen dus meer en meer argumenten om over te gaan naar https.

Je site om (laten) zetten naar https?

Maak je geen gebruik van een SSL certificaat, maar wil je wel dat je site op https wordt overgezet?
Neem dan even contact op om te zien wat ik voor je kan betekenen.

Contact