Hoe goed scoort jouw website op snelheid?

Google Core Web Vitals, misschien heb je er wel eens van gehoord. Google hecht in de ranking al heel lang waarde aan de laadsnelheid en gebruiksvriendelijkheid van een website. Laadsnelheid van je site is van cruciaal belang. Bezoekers haken af als het laden te lang duurt en daarom stuurt Google liever geen verkeer naar je site als de laadsnelheid niet ok is.

Als je serieus bezig bent met online advertising en betaalt om bezoekers op je site te krijgen, is conversie op je site heel belangrijk. In dat geval heb je hoogstwaarschijnlijk onderstaande check al heel vaak gedaan. Zoniet, dan is dit een goed moment om eens te kijken op welke punten jouw site nog te verbeteren is.

Test hier hoe goed jouw site scoort op snelheid

Er is een aparte score voor mobiel en voor desktop. Mobiel kent vaak een andere layout van je website en dataverbindingen zijn op een mobiel vaak minder snel dan op een desktop verbinding, hoewel de verschillen steeds kleiner worden. Google is echter voor mobiel gebruik een stuk strenger voor je site en een hoge score is daar dan ook extreem moeilijk. Een score rond de 60 a 70 voor mobiel is echter goed haalbaar mits je site op een goede manier is opgebouwd.

Mocht je nou de test doen en schrikken van het resultaat, weet dan dat de score die je ziet niet allesbepalend is, maar een richtlijn van Google. Een bezoeker van je site hoeft hier niet altijd veel hinder van te ondervinden. Voor de ranking is Google is het echter wel belangrijk. Dus als zoekmachine vindbaarheid belangrijk is voor je site, is het een goed idee om maatregelen te nemen om de score te verbeteren.