|

Kun je een gratis website maken met WordPress?

Heel veel mensen vragen zich af: ‘Kan ik een gratis website maken met WordPress? Ze willen zelf het werk doen, zelf de controle hebben over hun website. Door alles zelf te doen, moeten de kosten laag gehouden kunnen worden of moet de website zelf helemaal gratis worden gerealiseerd. Kan dat? Het antwoord is simpel:

Ja, dat kan, maar…

Wat is het doel van je website?

Het is mogelijk om een gratis website te maken met WordPress. Het bedrijf achter WordPress, Automattic, biedt op WordPress.com een kant en klaar gehoste blog aan. Je hoeft maar een account aan te maken en op jeaccountnaam.wordpress.com staat je eigen blog klaar om te gaan! Helemaal gratis.
Waar zit dan het addertje zie ik je al denken? Er is niet echt een addertje, met WordPress.com kun je een gratis website maken als je een simpele website of blog wilt maken.
De restricties zitten hem in:

  • De domeinnaam. Standaard is de domeinnaam jeaccountnaam.wordpress.com, maar tegen betaling kun je een eigen domeinnaam kopen.
  • De flexibiliteit van de WordPress Themes ofwel de layouts van je site. Je kunt bij WordPress.com kiezen uit een aantal gratis themes, maar je kunt deze niet aanpassen of je eigen themes uploaden.
  • Plugins. Deze kunt je niet gebruiken, tenzij je er (flink) voor betaalt.
  • Er worden advertenties getoond aan de bezoekers van je WordPress.com blog, tenzij je ervoor betaalt.
  • Je kunt niet zomaar geld verdienen met advertenties op je site.

Als bovenstaande punten geen probleem zijn is het met WordPress.com dus mogelijk om een gratis website te maken. Je krijgt een werkende blog met 3 Gb opslagruimte en een enorme voorraad te kiezen templates om een mooie website te maken. Ideaal voor een blog over je hobby of die website van het jaarlijkse familie-uitje.

Voor een zakelijk site kies je WordPress.org

Een zakelijke site heeft een zakelijke uitstraling nodig. Je wilt dus geen ongewenste advertenties op je site hebben waar je geen invloed op hebt. Je kunt op WordPress.com een zakelijke site maken door voor verschillende betaalde opties te kiezen. Als je echter toch geld uit gaat geven voor je WordPress website (en daar ontkom je met een goede zakelijke website niet aan), is WordPress.org de betere optie boven WordPress.com.

WordPress.org biedt namelijk de download aan van het volledige WordPress CMS. Je moet zelf een domeinnaam en webhosting regelen en daar de installatie op plaatsen. Dit vergt wat technische kennis, maar het voordeel is dat je daarna wel de volledige controle hebt over je website.
Zoals met alles geldt dus eigenlijk ook voor een goede website: ‘voor niets gaat de zon op’. Maar ook voor een goede zakelijke website hoeven de kosten niet hoog te zijn als je zelf een beetje handig bent. Als je zelf een WordPress website kunt maken, zitten de kosten hem met name in de domeinnaam en de hosting van de website.

Label 20 biedt een goede basis voor je website

Gratis WordPress WebsiteLabel 20 levert het bewijs dat kwalitatief goede hosting niet duur hoeft te zijn. Uit frustratie met de vaak slechte kwaliteit van shared webhosting, is Label 20 op zoek gegaan naar een betaalbaar alternatief en deze gevonden in de vorm van hybride hosting; een combinatie tussen shared hosting en een volledig eigen server. Om de kwaliteit van de hosting optimaal te houden, is veiligheid en beveiliging van de website die erop draait van groot belang. Label 20 biedt daarom standaard een onderhoudsservice, wat inhoudt dat een WordPress expert 24/7 over je schouder naar je website meekijkt en de site constant up to date houdt. Dat is cruciaal voor de veiligheid van je website en daarmee de kwaliteit van de hosting die geboden wordt.
Bijkomend voordeel is dat je voor technische vragen altijd een expert bij de hand hebt, die je direct kan helpen met je site.

Hybride hosting én onderhoud voor slechts € 20,- per maand

Voor deze totale basis voor je WordPress website betaal je € 20,- per maand.
Veel ondernemers die een professionele website willen, worstelen met waar ze de hosting van de site onderbrengen, of kiezen een verkeerde partij en ondervinden veel hinder van trage websites of beveiligingsproblemen door slecht onderhoud van de site. Met de basis die Label 20 biedt, zijn die problemen verleden tijd.

Interessant?

Klinkt dit interessant, bekijk dan alle Label 20 pakketten om te zien of er een geschikt pakket voor je bijzit. Alle websites zijn gebaseerd op deze vorm van hosting en onderhoud.

Je kunt dus kiezen voor de gratis website op WordPress.com of WordPress gratis downloaden. Je hoeft dan alleen kosten te maken voor de hosting als je de website daarna zelf maakt.

Mocht het zelf maken van de WordPress website een brug te ver zijn, dan biedt Label 20 verschillende pakketten voor volledige websites, van standaard voordelige opties tot 100% maatwerk.