|

Google’s Mobile Friendly update

Vandaag is de dag dat Google begint met het wereldwijd uitrollen van de mobiele-vriendelijke-update. Google stimuleert de ranking van mobiele-vriendelijke pagina’s in de mobiele zoekresultaten. Bezoekers kunnen nu gemakklijker relevante zoekresultaten vinden waarbij de content van de site goed leesbaar is op een smartphone.

21 April’s mobiel-vriendelijke-update verbetert de mobile search rankings voor pagina’s die leesbaar en bruikbaar zijn op mobiele apparaten.

Er is veel ophef over deze update, voornamelijk bij mensen die geen mobiel vriendelijker website hebben. Hou rekening met het feit dat deze update:
Alleen van invloed is op de zoekranglijst voor mobiele apparaten
Niet van invloed is op de zoekranglijst voor desktops en tablets.

Kortom, is je site niet mobiel vriendelijk, dan scoor je minder in Google voor zoekopdrachten op een mobiele telefoon. Klinkt fair…

Daarnaast geldt wel dat hoewel de mobiel-vriendelijkheid van een site belangrijk is, Google nog steeds een verscheidenheid aan criteria gebruikt om de zoekresultaten te rangschikken. Het antwoord op de zoekopdracht is nog steeds een zeer belangrijke factor – dus zelfs als een pagina met goede inhoud van hoge kwaliteit niet mobiel-vriendelijk is, kan hij nog steeds hoog scoren. Content is nog steeds heel belangrijk!

Om te controleren of je site mobiel-vriendelijk is, kun je de Google Mobile-test doen.