|

Een webshop maken met WordPress en Woocommerce

Hoe kun je het beste een webshop maken met WordPress?

Dat heb ik me lang afgevraagd en ik heb verschillende pakketten geprobeerd. Probleem waar ik altijd tegenaan liep was dat de plugins die de webshop moesten laten draaien erg veel bugs bevatten. Er waren altijd problemen waar ik tegenaan liep die zorgden dat er bepaalde functionaliteit niet werkte. Mails voor bestellingen werden niet verzonden, winkelwagens werden niet goed geupdate, stukken tekst stonden hard in de code en werden niet vertaald naar het Nederlands. Dat kostte uren werk en leverde veel frustratie op.

Totdat WooCommerce om de hoek kwam kijken!

WooCommerce is een gratis(!) plugin voor WordPress om een webshop mee te maken. Het is in vergelijking met sommige webshops iets meer basic en bevat niet overdreven veel functionaliteit, maar wat het doet, doet het goed. Alles werkt vlekkeloos.
Zodra je meer functionaliteit nodig hebt, kun je dit erbij kopen in de vorm van een betaalde addon (ergens tussen de 30 en 80 euro per jaar).
Op deze manier verdient het WooCommerce team aan de betaalde addons, waarmee ze deze, maar ook de gratis basismodule van WooCommerce up to date en zonder bugs kunnen houden. En dat is wat waard.

iDeal integeren

Omdat iDEAL iets typisch Nederlands is, zit dit niet standaard in WooCommerce. Er zijn wel betaalde Addons verkrijgbaar om iDEAL te integreren in je WooCommerce webshop, maar er is ook een gratis alternatief.
Op iDEAL Checkout kun je een plugin downloaden met de bijbehorende instructies om een iDEAL koppeling te realiseren. Dit vereist wel enige technische kennis omdat je zelf de bestanden moet uploaden, een bestand moet bewerken en een korte installatie moet doorlopen.
Is dit te technisch, dan kun je altijd gaan voor de betaalde plugin van Pronamic. Deze plugin is gewoon te vinden in de plugin repository van WordPress. Dan is het voor € 39,- per jaar ook geregeld.

Zonder teveel uit te wijden is WooCommerce volgens mij (en vele anderen) dé plugin om een webshop te maken in WordPress. Dus zoek niet verder en probeer WooCommerce eens.