Een website laten bouwen

Je wilt een website laten bouwen, maar waar begin je? Er zijn zoveel partijen die een goede website kunnen bouwen. Zelf kun je bovendien ook wel wat en ook die handige neef kan een WordPress website maken. Maar wat krijg je nu precies aan het einde van rit?

‘Premium’ themes?

Hoogst waarschijnlijk maakt die handige neef, maar helaas ook veel webdesign bureau’s gebruik van een zogenaamd ‘premium’ theme bij het bouwen van je website. Dit zijn kant-en-klare layouts die voor ongeveer 50 dollar te koop zijn op sites als themeforest.net. Ze zien er mooi en professioneel uit en zijn gemaakt om wereldwijd tienduizenden keren verkocht te worden. Prima toch?

NEE!

Omdat deze templates zo vaak verkocht worden, moeten ze voor iedereen iets zinvols bieden. Deze templates zitten daarom werkelijk stampvol overbodige functionaliteit. Tientallen sliders, waarvan je er misschien 1 gebruikt en honderden layouts en opties, die je waarschijnlijk niet nodig hebt, maar waarvan de code wel in je site zit. Tot slot zit er in deze sites altijd een hele zware grafische layout-builder ingebouwd om zonder technische kennis mooie website designs in elkaar te klikken. Hierdoor is je site: traag, moeilijk te onderhouden, niet uniek en altijd afhankelijk van deze ene template en niet compatible met standaard WordPress functionaliteit.

Killing voor Google vindbaarheid & conversie

De enorme berg code in dit soort themes maakt je site erg traag en daar zijn je bezoekers niet blij mee; hoe langer je website laadt, hoe meer bezoekers afhaken.

Ook Google is hier niet blij mee en dit gaat ten koste van je ranking in de Google zoekresultaten. Omdat er zóveel code in de sites zit, is de kans heel groot dat je site niet (goed) meer werkt na een update, ook al gaat het mis in een stukje code waar jij helemaal geen gebruik van maakt.

Al met al niet zo’n goed idee dus.

Hoe dan wel?

Als je een website laat bouwen, is een solide basis heel belangrijk. Dat begint al bij de webhosting, maar ook bij de bouw van de site is het goed om te starten vanuit een stevige, lichtgewicht basis. Vandaaruit kunnen we deze verder opbouwen met functionaliteit die je écht nodig hebt. Label 20 werkt altijd met een lichtgewicht basis en bouwt hier alleen de functionaliteit in die wél nodig is. Hierdoor is de website snel en beheersbaar.

WordPress websites

Ruim 30% van de top 10 miljoen websites ter wereld draait op WordPress. Het systeem wordt wereldwijd door duizenden ontwikkelaars continu verbeterd. Hierdoor is WordPress dé perfecte basis om je website op te baseren.

Wat mag je verwachten van een Label 20 website?

Een stabiele basis

Label 20 is WordPress specialist en bouwt ieder gewenst design op basis van dit CMS; flexibel en makkelijk uit te breiden.

De vormgeving van de site wordt in samenspraak met de klant ontwikkeld. Label 20 kan zelf een website ontwerpen aan de hand van een logo en huisstijl, maar kan ook met andere grafisch vormgevers samenwerken. Het bouwen van een al uitgewerkt design behoort dus ook tot de mogelijkheden. Uiteraard denken we altijd mee over de mogelijkheden voor de verdere uitwerking en verbetering van de site.

Een snelle website

Label 20 biedt Hybride Hosting, een stabiele manier van websites hosten die ervoor zorgt dat een website altijd gegarandeerd dezelfde snelheid heeft.
Hybride Hosting is een slimme middenweg tussen shared hosting en een geheel eigen server.

Eén aanspreekpunt

Eén partij die zorg draagt voor je website is wel zo prettig. Naast het bouwen van je WordPress website regelt Label 20 ook de hosting en het onderhoud van je website. Dit is het technische fundament van je website. Een goede basis is een belangrijk uitgangspunt voor een snelle en veilige website.