|

10 Veelgemaakte fouten

[div class=”container”]
Een WordPress website is zo sterk of zwak als jij hem zelf maakt. Hieronder 10 veelgemaakte fouten die we allemaal maken. Tijd is namelijk iets wat we allemaal tekort lijken te komen en daarom schiet er nog wel eens iets bij in.

Maak deze fouten niet langer!

 1. Geen backups maken

  Is geen enkel probleem zolang alles goed gaat. Totdat je plotseling een keer merkt dat je site gehacked is, omdat je bijvoorbeeld ook puntje 2 al een tijdje had genegeerd 😉
  In dat geval ben je blij dat je een recente backup op de plank hebt liggen.

 2. Niet updaten

  Tegenwoordig is updaten supersimple, want WordPress doet alle minor versions automatisch voor je! Allen om de 3 4 maanden even de nieuwste major version installeren.

 3. ‘Admin’ als username gebruiken

  Tegenwoordig wordt bij de installatie een username gevraagd en kies je natuurlijk niet ‘admin’. In oudere WordPress versies werd automatisch een ‘admin’ user aangemaakt en deze dolen bij oudere sites nog steeds rond. Ideaal aanknopingspunt voor hackers.

 4. Gratis themes downloaden van louche websites

  Louche sites, louche code. Kans is aanwezig dat er ergens een openstaande achterdeur in het theme is ingebouwd. WPNERD.nl is overigens geen louche site 😉
  Download dus gerust het gratis theme, ik beloof dat daar geen rare dingen inzitten.

 5. Geen caching plugin gebruiken

  Veel WordPress website maken geen gebruik van een caching plugin. Toch kan dit flink in de laadtijd van je website schelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van :
  W3 Total Cache

 6. Teveel categorieen, te weinig tags

  Vaak zie je dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van tags. Er worden dan talloze categoriëen gemaakt die vaak nogal op elkaar lijken en er worden nauwelijks tags gebruik. Beperk het aantal categoriëen en varieer veel meer in de tags. Dit is qua zoekmachine optimalisatie ook een stuk gunstiger.

 7. Geen responsive website hebben

  Tja, je site moet gewoon goed te zien zijn op een smartphone of tablet.

 8. Geen Google Analytics gebruiken

  Meten is weten, cliche maar waar. Je moet kunnen zien hoe goed je website het doet bij je bezoekers. Analytics is eigenlijk onmisbaar daarin.

 9. Afbeeldingen niet optimaliseren

  Superhandig die media uploader van WordPress, je kunt er hele mappen tegelijk inslepen. Blijf echter wel kritisch op het formaat van je foto’s. Rechtstreeks van je camera naar je website is niet zo’n goed idee.
  Tip: heb je veel (te) grote foto’s op je site staan, download dan de ‘Imsanity‘ plugin en verklein in 1x al  je te grote foto’s. Daarna kun je de plugin weer verwijderen.

 10. Geen favicon uploaden

  Ook weer geen hele grote fout, maar het staat wel een beetje knullig als de favicon van je website de standaard favicon van je hostingprovider is of zoiets dergelijks.

Ok, ze zijn niet allemaal even ernstig, maar er staat er vast 1 tussen waar jij je ook schuldig aan maakt.

Waar maak jij je schuldig aan? Heb je nog ander tips? Laat het gerust weten.

[end-div]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.